یمن؛ مقصد بعدی ماجراجویی های اردوغان کجاست؟

یمن؛ مقصد بعدی ماجراجویی های اردوغان کجاست؟

“به نظر می رسد مکالمه تلفنی پادشاه عربستان سعودی با رئیس جمهور ترکیه قبل از آغاز نشست G20 در ریاض و توافق دو طرف برای حل و فصل اختلافات از طریق مذاکرات ، نه تنها در دیدار شخصی رئیس جمهور ترکیه بلکه در حال افزایش نقش ترکیه است. برای کاهش خطرات جهان اسلام. “و تأثیرات منفی آن بر منافع عربستان ، به ویژه دونالد ترامپ ، به قیمت شکست متحدان دو کشور در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی ترکیه در بحران های آذربایجان و ارمنستان.”

به گزارش مجله لوکس ، عبدالباری عطوان ، مدیرمسئول روزنامه رای الیوم در تحلیلی از گفتگوی اخیر خود با رئیس جمهور ترکیه به دنبال بحث های اخیر بین دو کشور نوشت: «روابط عربستان و ترکیه از یک بحران بی سابقه عبور می کنند به دلیل پنج تحول اصلی ، دوره بعدی برای ترکیه حتی بدتر خواهد بود:

در مرحله اول ، اعلام تحریم کامل کالاهای ترکیه در عربستان سعودی ، و همچنین هشدار به شهروندان سعودی برای خرید کالا یا سفر به ترکیه برای گردشگری. این امر صدمات زیادی به اقتصاد ترکیه وارد کرده و در حال حاضر در وضعیت دشواری قرار دارد که احتمالاً منجر به پاسخ تلافی جویانه ترکیه خواهد شد.

دوم ، صدور فتوا از سوی هیئت علمای ارشد عربستان مبنی بر قرار دادن اخوان المسلمین در لیست تروریستی ، تأکید بر اینکه این گروه یک گروه منحرف است که نماینده اسلام نیست و هدف آن قدرت گرفتن و گسترش جنبش است. این خط قرمز ترکیه است زیرا این گروه مهمترین شاخه سیاسی ترکیه در جهان عرب است.

سوم ، موفقیت مداخله ترکیه در درگیری قره باغ به نفع دولت آذربایجان و علیه ارمنستان ، که به طور غیر مستقیم توسط عربستان سعودی پشتیبانی شد. همین مسئله به رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در جهان اسلام سفر می کند.

چهارم ، کمک ترکیه به قطر در بحث های خود با عربستان سعودی و متحدانش در مصر ، امارات متحده عربی و بحرین و ایجاد پایگاه نظامی قطر در قطر با 30 هزار سرباز بسیار مجهز مستقر.

پنجم ، استفاده از ترور جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی در ترکیه به عنوان انگیزه ای برای فشار بر عربستان سعودی و قرار دادن ریاض در موقعیت نزدیک. این حادثه چهره عربستان از نقض حقوق بشر را لکه دار کرد.

آنچه عربستان سعودی را بیش از همه نگران کرده است ، به ویژه پس از پیروزی ترکیه در آذربایجان ، درگیری اردوغان در دو مورد اصلی است: مورد اول جنگ یمن و دوم رهبری جهان اسلام عربستان به عنوان ناظر بر اماکن مقدس در مکه و مدینه. این دو مورد قطعاً با هم مرتبط هستند.

به تازگی ، یاسین اوکتای ، مشاور و یکی از نزدیکان وی ، مقاله ای برای روزنامه حاکم ترکیه Yeni sz sv afak نوشت: “این لیبی و آذربایجان را نجات داد. آیا ترکیه برای نجات یمن از” طوفان عزم “اقدام خواهد کرد؟ این مقاله در کلیه پایگاه ها و رسانه های ترکیه پسند منتشر شده است.

این مقاله یک پیام تهدیدآمیز بسیار خطرناک برای عربستان سعودی و امارات متحده عربی و یک نقشه راه گام به گام برای ترکیه بود ، زیرا مداخله ترکیه در یمن همه معادلات سیاسی و نظامی در آنجا را تغییر می دهد ، به ویژه در لیبی ، سوریه ، سومالی و اخیراً آذربایجان. از زمان مداخلات نظامی او او به بزرگی دست یافت.

پس از تمجید از مداخلات کشورش در این کشورها ، اوکتای گفت مداخله یمن در عربستان سعودی و امارات متحده عربی ، که بیش از 5 سال طول کشید ، منجر به پیچیدگی بحران شده و به نقطه ای غیرقابل حل تبدیل شده است. طوفان عزم یمن توسط عربستان سعودی و امارات متحده عربی با هدف دفاع از یک دولت “قانونی” در برابر انصارالله هدایت شد ، اما بعد از این همه سال ثابت شده است که آنها نمی توانند انصارالله را شکست دهند. تنها راه ایجاد ثبات در یمن شناخت طرف های دیگر و گشودن در مذاکراتی است که می تواند صلح را برای همه به ارمغان بیاورد. اگر هدف واقعی دستیابی به ثبات در یمن باشد ، تجربه ترکیه در لیبی ، سومالی و آذربایجان بسیار مفید خواهد بود.

مقاله Oktay به شرح نقش آینده ترکیه در شبه جزیره عربستان و محاصره عربستان در مرز جنوبی یمن می پردازد. عربستان سعودی نمی تواند این جنگ را به صورت مسالمت آمیز یا نظامی خاتمه دهد و در آینده ای نه چندان دور نیز ممکن است با دو دشمن منطقه ای ، ترکیه و ایران روبرو شود. آیا رهبری کنونی عربستان از چنین تحولاتی آگاه و آماده است؟ برای حل این مسئله چه سیاست ها و مواضعی اتخاذ می کنید؟ به ویژه پس از غروب آفتاب دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا و وخیم شدن روابط وی با اکثر گروه های منطقه ای و اسلامی و از بین رفتن افکار عمومی در جهان عرب و اسلام؟

عربستان فقط سه گزینه دارد: مذاکره با ترکیه و حل بحران ها ، حرکت به سوریه و محور مقاومت ، عادی سازی و اتحاد با رژیم صهیونیستی مانند امارات متحده عربی و تحمل پیامدهای این گزینه ها. بنابراین کدام گزینه را انتخاب می کنید؟

پیام تمام شد

دکمه بازگشت به بالا